Artikelen 1 tot 25 van 71 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Judoband

donderdag 17 augustus 2023 11:00:41 Europe/Berlin

Een judoband, ook wel "obi" genoemd, is een gekleurde riem die wordt gedragen als onderdeel van het judopak. De kleur van de judoband geeft het niveau of de graad van de judoka aan.Lees meer

Labels:

Geplaatst door Erik Rijn

Judovereniging

donderdag 17 augustus 2023 10:59:22 Europe/Berlin

Een judovereniging is een organisatie die is opgericht om judo te beoefenen, te promoten en te verspreiden. Het is een gemeenschap van judoka's (beoefenaars van judo) die samenkomen om te trainen, te leren en de principes van judo te volgen.Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Judo en opvoeding

donderdag 17 augustus 2023 10:57:37 Europe/Berlin

Judo heeft historisch gezien een sterke relatie met opvoeding en persoonlijke ontwikkeling. De grondlegger van judo, Jigoro Kano, geloofde sterk in de educatieve waarde van de sport en richtte zich niet alleen op het aanleren van effectieve vechttechnieken, maar ook op de vorming van karakter en ethische principes.Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Budo

donderdag 17 augustus 2023 10:56:00 Europe/Berlin

"Budo" is een term die wordt gebruikt in de traditionele Japanse vechtsporten en verwijst naar de 'weg van de krijger' of de 'weg van de krijgskunst'. Het is meer dan alleen een fysieke vechtkunst; het omvat een filosofische en ethische benadering van persoonlijke ontwikkeling en groei. Budo benadrukt de ontwikkeling van karakter, discipline, respect, en het streven naar harmonie in zowel de fysieke als mentale aspecten van iemands leven.Lees meer

Labels:

Geplaatst door Erik Rijn

Judopak

donderdag 17 augustus 2023 10:54:48 Europe/Berlin

Een judopak, ook wel "judogi" genoemd, is de traditionele kleding die wordt gedragen tijdens het beoefenen van de Japanse vechtsport judo.Lees meer

Labels:

Geplaatst door Erik Rijn

Nieuwe hong ming tassen

woensdag 20 maart 2019 15:44:27 Europe/Berlin

Of je nu de sterkte judoka van Nederland wil worden of je droomt ervan om de nieuwe Karate kid te worden, met deze tas neem je al je spullen gemakkelijk mee. De vernieuwde Hong Ming tas van Matsuru is geschikt voor iedere sport. De sporttas is stevig en bevat een sterke rits. De tas heeft meerdere opbergvakken waardoor er veel spullen in opgeborgen kunnen worden. De Matsuru Hong Ming tas wordt in klein en groot formaat geleverd. Dus of u nu veel of weinig spullen wil meebrengen, deze tas is geschikt!

De Hong Ming tas wordt in de 5 populairste kleuren aangeboden. 
Dit nieuwe model van de Hong Ming tas van Matsuru heeft een binnen plaat waardoor de tas altijd de juiste vorm behoudt. De schouderband zorgt ervoor dat de tas comfortabel gedragen kan worden. Door de dopjes aan de onderkant van de tas blijft de tas, zelfs bij veelvuldig gebruik, schoon.

Beoefent u een budosport? U kunt bij ons kiezen voor een bedrukking, bijvoorbeeld judo. Hierdoor past deze tas perfect bij uw sport.

Kleuren

De Hong Ming tas is verkrijgbaar in de kleuren:

 • Zwart / rood

 • Zwart / blauw

 • Zwart / oranje

 • Zwart / roze

 • Zwart / zilver

Maten

Klein: 58 x 25 x 29cm

Groot: 65 x 33 x 38cm

Bedrukking

De Hong Ming tas van Matsuru is beschikbaar met de volgende bedrukkingen:

 • Judo

 • Karate

 • Jiu Jiutsu

 • Kyo

 • Taekwondo

 • Aikido

 • Tang soo do

Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Matsuru tassen voldoen aan zeer hoge kwaliteit eisen. 
Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru oefenwapens: kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Gudz heeft een showroom. Bent u trainer, clubeigenaar of wedstrijd vechter. 
Dan bent u van harte welkom in onze showroom, dan kunt meteen kijken of alle spullen wel in uw tas passen. Ruilen of retourneren mag natuurlijk ook altijd. Bel van te voren even dat u langskomt, dan maken wij tijd voor u vrij.

Geplaatst door Erik Rijn

Nieuw jiu jitsu pak van Matsuru

woensdag 13 maart 2019 15:23:49 Europe/Berlin

Nieuw jiu jitsu pak van Matsuru

Dit Matsuru pak met geborduurd jiu jitsu logo is gemaakt van een polycotton wat zorgt voor een strijkvrij en ademend pak. Dit pak wat erg geschikt is voor beginners, is verkrijgbaar in de maten 100 tot en met 180 en word geleverd zonder band. Snelle verzending via Postnl maar passen in onze showroom behoort ook tot de mogelijkheid.

De naam van het pak is Hajime wat beginnen betekend. Speciaal op het nieuwe pak is het jiu jitsu logo, wat staat voor zachte kunst, is in het zwart geborduurd op de borst van het witte jiu jitsu pak.

Het pak is gemaakt van polycotton (65% polyester en 35% katoen) wat inhoud dat het een mengel is van katoen en polyester draden.
De polyester zorgt ervoor dat het pak strijkvrij is en de kleur beter bewaard blijft terwijl het katoen ervoor zorgt dat het pak goed blijft ademen.

Dit nieuwe pak is speciaal voor de beginners, zoals de naam hajime, in jiu jitsu, en is beschikbaar in de maten 100 t/m 180. Om de juiste maat te bepalen pak je je lengtemaat en rond je die af naar boven, ben je 1.36 neem dan een 140 pak. Het pak wordt geleverd zonder band, vergeet die niet bij te bestellen.

Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru pak voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru jiu jitsu pakken een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van Matsuru: kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Verzending gaat via Postnl en wordt de volgende dag aangeboden, boven de 20 euro verzenden wij gratis, ook kunt u kiezen uit meer dan 1 van de 2600 afhaallocaties bij u in de buurt. De mogelijkheid tot avondlevering of extravroeg ophalen bij een afhaalpunt behoren tegen een geringe meerprijs tot de mogelijkheid.

Gudz heeft een showroom. Bent u trainer, clubeigenaar of wedstrijd vechter. Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Ruilen of retourneren mag natuurlijk ook altijd. Bel van te voren even dat u langskomt, dan maken wij tijd voor u vrij.

Geplaatst door Erik Rijn

Roze judopak informatie

donderdag 7 maart 2019 12:45:19 Europe/Berlin

Roze judopak

Op zoek naar een roze judopak? Gudz levert alle merken en maten roze judopakken.

Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Blauw judopak informatie

woensdag 27 februari 2019 17:03:19 Europe/Berlin

Op zoek naar een blauw judopak? Gudz levert alle merken en maten blauwe judopakken.Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Arashi judopak

maandag 18 februari 2019 20:25:59 Europe/Berlin

Lichtgewicht Arashi wafelstof Judopak kind, perfect voor beginners. Nauwkeurig geweven wafelstof polycotton om de krimp van het pak te minimaliseren en de duurzaamheid te verlengen. Het Arashi judopak kind heeft een dikke kraag die moeilijk te grijpen is.Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Aikido oefenwapens

vrijdag 28 december 2018 10:05:26 Europe/Berlin

Wapentraining in aikido omvat traditioneel de korte staf ( jo ) hoewel de technieken veel lijken op het gebruik van de bajonet, het houten zwaard ( boken ) en het mes ( tanto ). Sommige scholen nemen vuurwapen ontwapenende technieken. Zowel het ontwijken van wapens als het vasthouden van wapens worden aangeleerd.

Een aanvaller ontwapenen met behulp van een "sword taking" ( 太 刀 取 り tachi-dori ) techniek.
Wapentraining in aikido omvat traditioneel de korte staf ( jo ) hoewel de technieken veel lijken op het gebruik van de bajonet of Jūkendō , het houten zwaard ( boken ) en het mes ( tanto ).

Sommige scholen nemen vuurwapen ontwapenende technieken. Zowel het nemen van wapens als het vasthouden van wapens worden aangeleerd.

Veel van de technieken komen uit traditionele zwaard-, speer- en bajonetbewegingen. Bijgevolg geeft de praktijk van de wapens arts inzicht in de oorsprong van technieken en bewegingen, en versterkt het de concepten van afstand, timing, voetbeweging, aanwezigheid en verbondenheid met iemands trainingspartner.


Welke aikido oefenwapens wordt het meest gebruikt?
Jo ( 杖 : じ ょ う ) is een houten staf van ongeveer 1,27 meter (4.2 ft), die in sommige Japanse vechtkunsten wordt gebruikt. Aiki-jō is ook een reeks technieken in aikido die de jō gebruikt om de principes van aikido te illustreren met een wapen. Tegenwoordig wordt de jō nog steeds gebruikt door sommige Japanse politiediensten.

Tanto (短刀) is een mes . Het blad heeft een enkele of dubbele rand met een lengte tussen 15 en 30 cm (6-12 inch, in Japanse 1 shaku ). De tanto is in de eerste plaats ontworpen als een steekwapen , maar de rand kan ook worden gebruikt om te hakken

Een boken ( 木 剣 , bok (u) , "hout" en ken , "zwaard") (of een bokutō 木刀 , zoals ze in plaats daarvan in Japan worden genoemd) is een Japans houten zwaard dat wordt gebruikt voor training. Het is meestal de grootte en vorm van een katana , maar heeft soms de vorm van andere zwaarden.

Verzending gaat via Postnl en wordt de volgende dag aangeboden, ook kunt u kiezen uit meer
dan 1 van de 2600 afhaallocaties bij u in de buurt. De mogelijkheid tot avondlevering of extra
vroeg ophalen bij een afhaalpunt behoren tegen een geringe meerprijs tot de mogelijkheid.

Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Matsuru oefenwapens voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen.
Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru oefenwapens: kwaliteit,
hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Gudz heeft een showroom. Bent u trainer, clubeigenaar of wedstrijd vechter.
Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Ruilen of retourneren mag natuurlijk ook altijd.
Bel van te voren even dat u langskomt, dan maken wij tijd voor u vrij.

Geplaatst door Erik Rijn

Product van de week Matsuru Bagscene Trolley Bag

donderdag 6 december 2018 16:52:42 Europe/Berlin

Matsuru Bagscene Trolley Bag kopen? Te koop online bij Gudz.

In deze Matsuru Bagscene Trolley Bag kun je je complete Budo-Gear kwijt.

Je kan hem gebruiken als gewone tas, rugtas en met het uitschuifbare hengsel kun je hem zelf met je mee rollen.

Lees meer
Geplaatst door Erik Rijn

Je inkoop van materialen snel, makkelijk en goed geregeld.

vrijdag 20 juli 2018 12:03:32 Europe/Berlin

Als je jezelf inzet voor de sport, wil je ook bezig zijn met de sport! De in- en verkoop van materialen is een belangrijk onderdeel van de vereniging. Toch is het vaak een onderdeel wat veel tijd en energie vergt wat je liever in het trainen wilt steken. Het op een juiste manier uit handen geven van deze werkzaamheden levert meer tijd op voor de vereniging.Lees meer
Geplaatst door Auke

Je inkoop snel, makkelijk en goed geregeld.

donderdag 16 maart 2017 15:48:56 Europe/Berlin

Je inkoop snel, makkelijk en goed geregeld. Gudz ontzorgt….Gudz maakt blij! Als je jezelf inzet voor de sport, wil je ook bezig zijn met de sport! De in- en verkoop van kleding en toebehoren is een belangrijk onderdeel van de vereniging. Toch is het vaak een onderdeel wat veel tijd en energie vergt wat je liever in het trainen wilt steken. Het op een juiste manier uit handen geven van deze werkzaamheden levert meer tijd op voor de vereniging.Lees meer

Labels:

Geplaatst door Huub Hangop

Roze judopak

vrijdag 16 januari 2015 11:16:28 Europe/Berlin

Een roze judopak, alle dames willen er graag één.

Een compleet roze judopak is helaas niet te koop, maar natuurlijk wel zelf te maken. Pak een judopak wat je graag roze wil hebben en was dit met roze textielverf, dit is bijvoorbeeld bij de HEMA te koop, was je judopak en het resultaat is daar. Een prachtig roze judopak!

Wil je alleen roze schouderlabels?

Dan zijn er meerdere mogelijkheden, bij adidas kan je de schouderlabels laten vervangen door prachige roze schouderlabels, dit kan voor elk adidas judopak. De kosten hiervan bedragen €20,- neem voor meer informatie contact met ons op!

Matsuru heeft speciaal voor de dames het Roze geborduurd semi wedstrijd judopak toegevoegd aan de collectie! Dit judopak is aangepast met roze geborduurde schouderlabels en kan zonder meerprijs snel geleverd worden, het pak is leverbaar in de maten 140 cm tot en met 190 cm en is ook in halve maten beschikbaar.
roze judopak

Labels:

Geplaatst door Erik van Rijn

Boksschoenen kopen

donderdag 18 april 2013 15:00:00 Europe/Berlin

Veel beginnende boksers kopen boksbandages en handschoenen en zijn dan terughoudend om boksenschoenen te kopen. Maak niet dezelfde fout! Boksschoenen bieden de volgende voordelen boksschoenen verbeteren voetenwerk techniek en bieden ondersteuning voor de voeten.

De boksschoenen zijn van lichtgewicht materiaal en normaal gemaakt van leer of suede en hebben delen van mesh erin om te zorgen dat je voeten droog blijven. De boksschoenen hebben een speciale anti slip zool voor betere grip op de vloer. In Nederland kennen wij vooral de schoenen van Adidas maar diverse andere merken als Otomix en Nike leveren boksschoenen in Nederland.

De boksschoenen die wij het meest verkopen zijn de Adidas Box Hog, bekijk hem hier of klik hier voor onze hele collectie.
Geplaatst door Erik van Rijn

Juiste maat Bokshandschoenen - Bekijk de maattabel

dinsdag 9 april 2013 07:55:15 Europe/Berlin

Koop de juiste maat bokshandschoenen en zorg ervoor dat je veilig gaat boksen! Lees hier de hele uitleg!Lees meer
Geplaatst door Erik van Rijn

Bokshandschoenen kopen - Koop de juiste Bokshandschoenen

zondag 31 maart 2013 11:16:55 Europe/Berlin

Koop de juiste bokshandschoenen en zorg ervoor dat je veilig gaat boksen! Lees hier de hele uitleg!Lees meer
Geplaatst door Erik van Rijn

MMA Handschoenen goedkoop

vrijdag 1 maart 2013 06:42:42 Europe/Berlin

Bedenk goed waarom je goedkope MMA Handschoenen wilt aanschaffen? Ben je net begonnen en wil je niet teveel geld uitgeven? Als je 3 keer per week wil gaan trainen zullen de goedkope handschoenen het natuurlijk niet een jaar vol houden. Meer informatie over MMA handschoenen kopen lees je hier.

Als je op een bokszak wil slaan raden wij aan gewoon bokshandschoenen te kopen deze beschermen je handen veel beter. MMA Handschoenen zijn echt bedoeld voor het grondwerk / grappling gedeelte maar kunnen eventueel ook op de zak of pads gebruikt worden.

De MMA Handschoenen van Adidas zijn erg scherp geprijsd en hebben de kwaliteit die je van Adidas mag verwachten.

Bekijk hier onze collectie MMA handschoenen
Geplaatst door Erik van Rijn

MMA Handschoenen kopen

dinsdag 15 januari 2013 02:08:21 Europe/Berlin

Als je begint met MMA en je eerste handschoenen gaat kopen raden wij aan om 2 sets te kopen.
1) Set bokshandschoenen voor het sparren ( denk aan 14 oz )
2) Set MMA handschoenen voor het grondwerk / grappling

Dit is voornamelijk ter bescherming van jezelf en je sparrings partner, tijdens de training
wil je namelijk vol kunnen trainen en niet moeten inhouden met het stoten. Op het lichaam
zal het niet zo erg zijn als je een goede stoot met een MMA handschoen maar mocht het op het
gezicht gebeuren zal je dit wel meteen voelen.

Dit verschilt natuurlijk wel per trainer hoe er getraind wordt er zijn ook trainers die altijd
met MMA handschoenen trainen en sparren op 50%. Overleg dus altijd eerst met je trainer voordat
je iets koopt.

Hoe dichter de MMA handschoen is om meer bescherming hij geeft maar hoe minder vrij je bent met
het vastpakken, werpen of wurgen.

Bekijk hier onze collectie MMA handschoenen
Geplaatst door Erik van Rijn

Zoek je een origineel honkbal jack?

maandag 1 oktober 2012 16:30:37 Europe/Berlin

De body van honkbal jacks bestaan meestal uit de kleuren; zwart, rood, navy en blauw, de stof is vaak 100% wol. De mouwen van een honkbal jack zijn wit gekleurd leer of imitatieleer. Dit is het kenmerk van een honkbal jack.Lees meer

Labels:

Geplaatst door Zedman

Bokken

dinsdag 4 september 2012 11:37:27 Europe/Berlin

Een bokken (木剣, bok(u), "hout", en ken, "zwaard") is de Japanse benaming voor een houten oefenzwaard.
In Japan wordt vooral de naam bokutō (木刀, "houten zwaard") gebruikt.
De bokken is 103 cm lang en heeft een gewicht wat overeenkomt met de katana.
Bokken zijn even oud als Japanse zwaarden, en werden gebruikt bij de training van krijgers.

Tegenwoordig worden deze oefenwapens gebruikt bij:
• Aikido
• Kenjutsu
• Kendo

Bekijk hier onze collectie bokken.
Geplaatst door Sensei

Oefenwapens Aikido

vrijdag 31 augustus 2012 14:08:07 Europe/Berlin

In aikido trainingen wordenen oefenwapens gebruikt zoals het houten zwaard (bokken), de stok (jo) en een houten mes (tanto).Lees meer
Geplaatst door Sensei

Verschil judo jiu jitsu pak

dinsdag 17 juli 2012 20:16:14 Europe/Berlin

Veel klanten vragen ons, wat is het verschil tussen een judo- en een jiu jitsu pak. En kan ik naar een jiu jitsu les in een judopak.

Lees meer
Geplaatst door Sensei

Judoband met naam

maandag 16 juli 2012 14:54:23 Europe/Berlin

judoband met naam

Lees meer
Geplaatst door Sensei

Artikelen 1 tot 25 van 71 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3