Hakama

Hakama

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Aikido hakama bij Gudz

Aikido hakama geschikt voor elke aikido techniek. Zoek je een geschikte hakama voor elke aikido stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passend hakama kunt kopen. Zowel de starter als de wedstrijd aikidoka vindt bij ons een geschikt hakama. Behalve een hakama, vind je er ook verschillende accessoires voor aikido sport.

Aikido

Aikido (合気道 aikidō), ook wel genoemd: "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka's de grote meester (O'Sensei) wordt genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en de verdedigingssporten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu. Ueshiba voegde ook een morele waarde toe aan de krijgskunst van aikido, die ontleend werd aan de toen nieuwe Japanse religie Omoto-kyo.

Bonden

De Aikido Bond Nederland (voorheen Aikido Nederland) is opgericht in 2009 met als doel aikido in Nederland te promoten. Aikido Bond Nederland is aangesloten bij de NOC*NSF en International Aikido Federation (IAF). Aikido Bond Nederland heeft een breed aanbod, zoals een opleiding voor aikidoleraren en gender equality evenementen.

Aikido hakama materialen.

100% katoen:
Aikido hakama zijn gemaakt van 100% katoen of van een polycotton wat meestal bestaat uit 30% polyester en 70% katoen, dit kan per merk verschillen. 100% katoen: Wat is katoen? Katoen is een stof dat komt van de katoenplant. Het groeit uit de zaadjes van de plant. De vezels worden gesponnen tot draden om er een zacht textiel van te maken. Hiermee is katoen uiteraard ook een natuurlijk product. De meeste pakken worden gemaakt van katoen, al zie je nu wel een verschuiving naar polycotton. De kwaliteit van katoen hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Zo kan het dus voorkomen dat u en iemand anders een katoenen pak hebben, maar dat de kwaliteit van de stof erg verschilt.

Polycotton:
Door katoenvezels te verweven met polyester draden ontstaat dit materiaal. Vaker is het hoofdbestanddeel katoen, tot wel 80% van de opmaak, en 20% polyester. Ook zijn er 50% polyester / 50% katoenen pakken te vinden. Over het algemeen kunnen we stellen, hoe meer katoen er is verwerkt, des te hoger de prijs. Het katoen wat verwerkt is in het pakken, zorgt ervoor dat het vochtregulerend en ademend is. De polyester zorgt ervoor dat het pak strijkvrij is en de kleur beter blijft bewaard, dan in een 100% katoenen variant. De combinatie van deze twee materialen resulteren in een relatief goedkope prijs voor deze type pakken. Kortom het beste uit twee werelden!

Aikido hakama zijn verkrijgbaar in diverse merken.

adidas:
adidas aikido staat voor top kwaliteit. adidas aikido werkt nauw samen met professionele aikidoka's uit de vechtsportwereld om aan de behoefte van de topsporters te voldoen. Daarnaast maakt adidas gebruik van een eigen lab om hakama uitvoerig te testen voordat de hakama de markt op gaan. adidas aikido werkt alleen met producenten die nauwkeurig zijn geselecteerd en alleen aan de beste eisen voldoen op het gebied van productie, materialen, veiligheid en personeel

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru aikido hakama voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru aikido hakama een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru aikido : kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Kleuren

Aikido hakama's zijn te koop in het blauw en zwart.

Wegens vakantie gesloten,
voor vragen neem
contact op via [email protected]