Wat is judo?

Wat is Judo?Professor Jigoro Kano, die zelf pedagoog en een grootmeester in Jujitsu van diverse beroemde Japanse scholen was, heeft de Jujitsu veredeld en verfijnd tot Judo. Hij richtte hiervoor in 1882 de Kodokan Judo op. Judo komt van het woord Ju en betekent in principe ‘edel zacht’. De judosport is dan ook een edele sport, niet gevaarlijk, gemeen of pijnlijk en kan beoefend worden door jong en oud, vrouwen en mannen, meisjes en jongens. Judo heeft, zoals de ‘Kodokan’ zegt, ten doel het meest doelmatige gebruik te maken van de geestelijke en lichamelijke energie en het vormen van een nobel karakter, terwijl door het regelmatig beoefenen van Judo deze eigenschappen verfijnd en verhoogd worden.

Wat heb je nodig om judo te beoefenen?
Dat is een Judo gi (japans woord voor een Judopak). Nu zult u willen weten welke Judo gi het beste voor U is. Dit is uw goed recht en wij adviseren u dan ook het beste voor uw geld te kopen. De Judo gi moet volgens de Kodokan aan bepaalde voorschriften en eisen voldoen. Judo is een Japanse sport en door de tientallen jaren van ervaring uit praktijk, hebben de Judogi-fabrieken iets speciaals in hun Judogi kunnen brengen. Het ligt veelal ook aan de soepele, doch sterke stof, die gebruikt wordt en waarvan de speciale weefmethode het geheim is.

Begin jaren zestig hebben wij het tot ons genoegen een van Japans grootste en oudste Judogi-fabrieken, bereid gevonden een speciale afdeling voor ons te maken, waar toen (en nog steeds) jaarlijks duizenden Matsuru Judogi’s volgens Europese maten gemaakt worden. De Matsuru Judogi is dus een echt Japans Judopak, waarin meer dan 50-jarige traditionele ervaring in de fabricage van Judogi’s verwerkt is. De Matsuru Judogi voldoet dan ook (hoe kan het ook anders) geheel aan de Kodokan eisen en voorchriften.

‘Voor iedereen heeft Matsuru de juiste Judo gi’.