Boksen, kickboxing en MMA

Wat is Boksen, Kickboxing en MMA?Boksen
Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel blessures. Het aantal blessures in de bokssport is ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten. Boksen is een sport voor iedereen die graag beweegt en zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoekt. Het draagt bij aan verbetering van je algemene conditie. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen en het is goed voor je zelfvertrouwen. Dit zie je nu ook steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Cursussen worden aangeboden d.m.v. boks trainingen voor de werknemers.

Voordat je als wedstrijdbokser de ring in kunt, gaat er wel de nodige training aan vooraf. Boksen is immers niet een sport die je zomaar even doet, maar waarbij onderstaande punten een eerste vereiste zijn:
• Uitstekende conditie
• Beheersing
• Techniek
• Goede gezondheid

Kickboxing
Thaiboksen, de originele benaming in het Thai is Muay Thai. Muay Thai is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Naarmate de sport bekendheid kreeg in Europa en Amerika werd in de eind jaren zestig, begin zeventig ook de sport geïntroduceerd in Nederland. Hier werd het thaiboksen door reglementaire aanpassing omgevormd tot kickboksen.

Nederland behoort tot de wereldtop, met diverse Europese en wereldkampioenen en K-1 winnaars. Sinds de start van K-1 wedstrijden (1993) hebben de Nederlanders het K-1 toernooi gedomineerd. Vanaf de eerste editie in 1993 tot en met 2013 hebben de Nederlands 15 van de 18 edities gewonnen.

Er zijn 4 toernooien:
• K-1 MAX
• K-1 HEAVYWEIGHT
• K-1 SUPER HEAVYWEIGHT
• K-1 WORLD GRAND PRIX

MMA
MMA (Mixed Martial Arts) is een vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (sporten) zoals grappling, judo, karate, kung fu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiu jitsu.

Door de verschillende vechtsport stijlen te combineren levert dit interessante partijen op. Boksers tegen worstelaars en kickbokser tegen jiujitsuka’s. Tegenwoordig is dat anders en wordt er getraind op meerdere stijlen door mma vechters.

Nederland kent een groot aantal vechters die internationaal bekend zijn geworden door een van de grootst groeiende vechtsport te beoefenen.