Aikido oefenwapens

Wapentraining in aikido omvat traditioneel de korte staf ( jo ) hoewel de technieken veel lijken op het gebruik van de bajonet, het houten zwaard ( boken ) en het mes ( tanto ). Zowel het ontwijken van wapens als het vasthouden van wapens worden aangeleerd.

 

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Jo ( 杖 : じ ょ う ) is een houten staf van ongeveer 1,27 meter (4.2 ft), die in sommige Japanse vechtkunsten wordt gebruikt. Aiki-jō is ook een reeks technieken in aikido die de jō gebruikt om de principes van aikido te illustreren met een wapen. Tegenwoordig wordt de jō nog steeds gebruikt door sommige Japanse politiediensten.

Tanto (短刀) is een mes . Het blad heeft een enkele of dubbele rand met een lengte tussen 15 en 30 cm (6-12 inch, in Japanse 1 shaku ). De tanto is in de eerste plaats ontworpen als een steekwapen , maar de rand kan ook worden gebruikt om te hakken

Een boken ( 木 剣 , bok (u) , "hout" en ken , "zwaard") (of een bokutō 木刀 , zoals ze in plaats daarvan in Japan worden genoemd) is een Japans houten zwaard dat wordt gebruikt voor training. Het is meestal de grootte en vorm van een katana , maar heeft soms de vorm van andere zwaarden.
Wegens vakantie gesloten,
voor vragen neem
contact op via [email protected]