Wij krijgen elke dag wel een paar mailtjes of belletjes met de vraag welke bokshandschoenen moet ik dragen. Daarom zal ik proberen het uit te leggen welke handschoenen het best bij jouw passen.

Als je gewoon sparring traint en af en toe op de bokszak slaat raden wij aan om 1 set handschoenen te kopen. Voor wedstrijden gebruik je vaak andere handschoenen maar deze worden door de regels van de wedstrijd voorgeschreven deze handschoenen zijn vaak kleiner en lichter en moeten gekeurd zijn voor specifieke wedstrijden.
Er zijn bokshandschoenen met veters en met klittenband, de handschoenen met veters geven meer stabiliteit maar kan je niet zelf vastmaken daarom raden wij voor training en sparring bokshandschoenen met klittenband aan.
Welk gewicht handschoenen heb je nodig?
Bokshandschoenen zijn er van 6 OZ tot 20 OZ in een professionele wedstrijd wordt 10 OZ gedragen. Voor elke bokser zijn er andere handschoenen als richtlijn kan je de volgende gewichten aan houden, voor heren raden wij 14-16 OZ aan voor oor dames en jeugd 12 OZ voor kinderen raden wij 8-10 OZ aan.

De bokshandschoen die wij aan raden is de Adidas Shadow Bokshandschoenen, voor de beginner en gevorderde. Bekijk hier onze complete collectie bokshandschoenen.

Let op! Voor je eigen bescherming raden wij aan altijd bandages of binnenhandschoenen te gebruiken.