Review; Hayabusa Pro MMA gloves


Hayabusa is een merk dat bekent staat om zijn kwalitatief goede producten, aldus ook de handschoenen. Deze handschoenen zijn een van de unieke producten op de markt van de 4 oz handschoenen, door onder andere het unieke “Dual strap” systeem en de unieke Y-shape op de handpalm.

Design
De handschoen komt in 2 kleuren. Zwart of wit, maar allebei met rode randen. Over het algemeen is de handschoen vrij kaal, en zoals Hayabusa dat ook wou is de handschoen vrij simpel gehouden. Op knokkels het merk van Hayabusa geschreven. Ook op de strapping vind je de herkenbare “Hayabusa” vogel, oftewel slechtvalk in het Japans. Hoewel ik geen fan ben van allerlei merklogo’s over het gehele product, ziet dit er toch wel fraai uit.

Pasvorm
De handschoen komt in de maten S/M en L/XL. Mijn handen zitten hier nou net een beetje tussenin, dus of de handschoen is ietsjes te groot of ietsjes te klein. Ik heb voor deze review de L/XL gekozen, en tot mijn verbazing toen ik ze aandeed pasten ze nog aardig goed. Door het de Y vorm in de handpalm blijft de handschoen goed tegen je hand aanzitten, of je hem nou open of dicht hebt. Ook het dubbel strap systeem zorgde voor een goed verstevigde pols. Het enige wat ik wat ik vervelend vond was dat de strap door de van mij iets te kleine polsen voor deze handschoen wat uitstaken. Achteraf kwam ik er achter dat er een gleufje in de handschoen zat waar je het losse stukje strap in kon doen. Bovendien kan je je pols kunstmatig wat dikker maken door bandage om te doen. Aldus, geen groot probleeem.

De binnenkant van de handschoen voelt zacht aan. Er zit een dun laagje foam onder de voering wat aan aangenaam gevoel geeft als de handschoen om je hand zit. De handschoen voelt van zichzelf al redelijk zacht aan, dus je hoeft ze niet “in te trainen” voordat ze wat zachter worden. Wel sneden de randjes bij de vingers een beetje in me vinger, waardoor het wat irriteerde op me huid, maar na een paar trainingen werd dit zachter en kwam dit probleem niet meer voor. Een tip is om in het begin een stukje tape om je vinger heen te wikkelen waar de randen van de handschoen zitten, zodat het niet irriteerd.

In het begin wist ik niet zeker of ik de Y-vorm in de handpalm wel lekker aan zou voelen, maar eigenlijk had ik er helemaal geen last van. Je voelt hem vrijwel niet zitten, terwijl hij toch de handschoen stevig op je hand houd. Zeker een van de grotere pluspunten op deze handschoen.

Functionaliteit
Het is geen rocketscience dat MMA handschoenen niet erg geschikt zijn voor sparsessies. Met dat gezegt, zijn ook deze er niet geschikt voor, maar voor normale trainingssessies zijn deze uiterst geschikt, vooral voor de mensen die streven naar competitieve doeleinden. Voor bokszak training word het niet geadviseerd om deze handschoenen te gebruiken. Het is over het algemeen niet handig om 4 oz handschoenen te gebruiken omdat deze de klap van de stoot minder goed absorberen dan bijvoorbeeld een 16 oz handschoen. Aan de andere kant ga je ook geen marathon lopen met schoenen waar je nog nooit eerder op hebt gelopen, dus wennen aan 4 oz handschoenen voordat je een wedstrijd draait kan ik me indenken. Tot nu toe gaan de handschoenen goed mee na een paar trainingen. Er is geen teken van slijttage van de merkjes, en ook de naadjes laten nog niet los, op een los draadje na maar dat kreeg ik al zo bij de levering. Verder geen punt

Prijs
De prijs van deze handschoen ligt zo rondom de 60 euro. Dit is een redelijk hoge prijs, en deze handschoenen horen dan ook bij de top van de 4 oz handschoenen markt. Maar zoals meestal geld bij producten, je krijgt waar je voor betaalt.

Conclusie
Een van Hayabusa’s top en meest verkochte producten die ze hebben geproduceerd. Er is een reden waarom ik deze handschoenen zelf gebruik tijdens trainingssessies. Comfort en duurzaamheid. Je betaalt een prijs, maar krijgt er zeker iets voor.

Bestel de Hayabusa Pro MMA Gloves hier, of bekijk een van onze andere MMA handschoenen